<< Etusivulle
 
Linkit

 
Matkapäiväkirja alle kouluikäisen näkökulmasta. Minkälaista on matkustaminen isolla laivalla ja mitä kaikkea merimaisema tarjoaa korkealta laivan ikkunasta katsottuna. Välillä voi huilata hytissä ja välillä käydä ravintolassa. Perillä odottaakin sitten hiekkarannat ja kylpylä sekä hotellimajoitus.
Ja tietysti asiaa mökkimatkailusta, sehän on suomalaisille pyhä asia ja kuuluu erittäin monen kesäloman viettoon. Ei muuta kuin auto täyteen kaikkea tarpeellista ja vähemmän tarpeellista ja sitten matka kohti kesämökkiä. Siellä sitten grillataan, uidaan ja saunotaan sekä tietysti oleelliset haravoinnit ja marjojen poiminnat kuuluvat asiaan.
Jos ei itsellä tai suvulla ole mökkiä niin niitähän voi vuokrata monista paikoista. Kesämökkien vuokrausta harjoittaa monikin yritys ja samoin monilta metsästysseuroilta voi vuokrata mökin. Samalla voi tietysti harkita jäseneksikin liittymistä.
 
Japan Rail pass - tilaa netistä
Japan Rail Passilla voi matkustaa melkein kaikilla JR (Japan Railways) junilla koko maassa, myös Shinkansen-luotijunalla. Tämä on halvin ja samalla tehokkain tapa matkustaa Japanissa.
Passi on voimassa 7, 14 tai 21 päivää ja se on hankittava Japanin ulkopuolelta. Japaniin saavuttuasi voit määritellä koska passisi astuu voimaan. Kannattaa hankkia 7 päivän passi, jos tänä aikana aiot matkustaa pidemmän matkan kuin Tokio – Kioto edestakaisin.